top of page

Mistä kuvauksen hinta koostuu? Part 3: Yrityksen olemassaolo

Kuvausmaksuista katetaan paljon sellaisia kuluja, mitkä liittyy lähtökohtaisesti jo ihan siihen, että #yritys on olemassa, pysyy toiminnassa ja pystyy tarjoamaan asiakkaille hyvää palvelua ja tietysti myös tulla asiakkaiden löytämäksi.

Kaikkien edeltävissä postauksissa mainittujen kulujen lisäksi #yrittäjä maksaa vielä sitä tätä sinne ja tonne. Se on yhtä huitomista, just sitä mitä ihana kollegani Emma (@epevisions) yllä olevassa kuvassa harrastaa!


Tässä nyt muutamia kuluja, jotka lähes jokaiselle yrittäjälle voi vielä kuulua:

  • Vakuutukset (pakolliset/lakisääteiset + esimerkiksi tila- ja laitteistovakuutukset, ja eipäs unohdeta sairasvakuutusta, yrittäjälle kun kukaan ei ole korvaamassa sairaspäiviä)

  • Kirjanpitäjän palkkio (ellet luota omiin taitoihisi sillä tämäkin on lakisääteistä ja tarkkaa puuhaa)

  • Yrittäjän eläkemaksut

  • Sitten tienkin verot, mutta näiden perusverojen lisäksi yrittäjä maksaa vielä arvonlisäveroa, mikä omalla kohdallani on 24 %

  • Kassajärjestelmä, maksuliikennekulut ja/tai laskutuspalvelut

  • Mahdollinen netissä toimiva ajanvarausjärjestelmä


Muistetaan vielä nämä!

Sitten on sellainen vapaaehtoinen kulu, minkä periaatteessa sanoisin kuitenkin olevan pakollinen, jos haluaa ylipäänsä saada asiakkaita. Ja nyt puhutaan markkinoinnista ja siihen liittyvistä haaroista. Markkinointiin voi saada uppoamaan pitkän pennin, mutta minimissään se tarkoittaa esimerkiksi omalla kohdallani www osoitetta (eli admin) ja näitä nettisivuja mistä sinäkin nyt tätä blogia luet. Ei, nämä ei ole ilmaisia. Sivut tosin olen itse tehnyt koska näin pienenä yrittäjänä ei ole mahdollisuutta sitä palvelua lähteä ulkoistamaan. Isommat yritykset tietysti siitä hommasta maksavat ulkopuoliselle ammattilaiselle, kuka hoitaa samalla #hakukoneoptimoinnin kuntoon. Sen avulla yritys löytyy esimerkiksi Googlesta. Eli kun sinäkin jotain jollain hakusanalla haet, niin suurella todennäköisyydellä ne yritykset, jotka näet siinä ihan ensimmäisenä, on laittaneet ison tukun rahaa ollakseen juuri sillä paraatipaikalla.


Viimeisenä, mutta ehkä tärkeimpänä on mikäs muukaan kuin yrittäjän vapaa-aika eli LOMA! Kukaanhan ei yrittäjän lomaa maksa paitsi yrittäjä itse. Eli pieni osa kuvausmaksuista pitää laittaa sukanvarteen, jos haluaa joskus lomailla. En ole itse koskaan ollut pitkässä vakituisessa palkkatyössä, ainoastaan provisio- tai keikkatyyppisissä hommissa ennen kuin ryhdyin yrittäjäksi. Jaksan siis aina ihmetellä kun joku kertoo olevansa usean viikon, jopa kuukauden palkallisella lomalla. Aivan huikeeta!Tämä on aikalailla loputon suo. Koska yrittäjä maksaa kaiken itse, niin kuluja kertyy helposti iso pino, mihin mahtuu paljon sekalaisia pieniäkin maksuja. Olisi kiva kuulla tuliko joku näistä valokuvaukseen tai ihan vaan yrittäjyyteen liittyvistä menoeristä sinulle uutena tietona, vai oliko nämä ihan itsestään selviä? Jäikö listoilta sun mielestä joku puuttumaan? Pistä kommenttia alle tai nakkaa viestillä! Ja ennen kaikkea kiitos kun jaksoit lukea loppuun ;]

29 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page